Haberler
Çözbim Depo Kontrol Sistemi, Depo Yönetiminde Kontrol ve Verimli Çözüm
Ah depolarımız ah diye başlamak geldi içimden. Depo yönetimi nedense hep hafife alınmıştır ve bir süre sonra depolarımızın durumu içinden çıkılamaz, kontrol altına alınamaz hale gelmiştir. Genelde kontrol edilemeyen en büyük kasa, aslında depolarımızdır. Depolarımızı mutlak kontrol altına almalıyız. Anlık olarak depolarımızda ne var ne yok, bilmeliyiz. Verimli, güvenli, hızlı, kontrollü stok takibi sadece depolarımızda kullanacağımız sistemle mümkündür.
Ürün girişinden çıkışına kadar olan sürecin mutlak takibi gerekir, bu takip yapılmadığı sürece stoklarımızdaki kaçakların sebepli sebepsiz tavan yapmasına neden olacaktır, üretim maliyetlerimizin doğru hesaplanmamasına neden olacaktır. Stoklarımızı çok sıkı takip etmek zorundayız hele ki, yemek üretim sektöründe
depo kontrol süreçlerin işletilmesi olmazsa olmazdır.
Peki depoların takibi nasıl yapılmalıdır? Sorusuna yanıt aramak gerekiyor.
Depolara giriş ve çıkışlar sistem üzerinde anlık yapılmalıdır. Ürünlerin depoya giriş şamasında barkodlu el terminalleri veya fatura – irsaliyelerin sisteme girişleri yapılmalıdır.
Aslında ürünlerin depolara girişinde sıkıntı fazla değil, ama ürünlerin kullanımı,başka projelere sevkiyatı,
demirbaş çıkışları, sarf malzeme çıkışları sisteme kayıt edilmediği sürece artık çıkan ürün takibi imkânsızdır!
Ne ürünlerin miktarları doğrudur, ne depodaki ürün miktarına göre yapılacak satınalma doğrudur, ne de hammadde üretim maliyetleri doğrudur. Zincirleme kaza gerçekleşmiştir, kayıp ve kaçaklar çoğalmış, kontrol elden çıkmıştır.
Çözbim Yazılım olarak depo yönetimini kontrol edebilmeniz için Çözbim Depo Kontrol Yazılımını geliştirdik.
• El terminalleri ile depolarınızın sayımını, ürünlerdeki barkodu okutarak yapabilirsiniz. Sağlıklı sayım olmadan ürün takibi yapmak mümkün değildir. Öncelikle sayımımız tüm depolarda doğru olmalıdır.
• Depolara giren ürünler mutlak barkodu varsa okutularak yoksa barkodu oluşturularak girişleri yapılmalıdır.
• Ürünlerin son kullanım tarihleri, hangi firmadan hangi tarihte alınmış ürün olduğunu gösteren barkodlar sistem
tarafından otomatik oluşturulur, daha sonra üretimde kullanım aşamasında bu oluşturulan barkodlar el terminalleri ile
okutularak depolardan çıkışı sistem tarafından otomatik yapılır. Böylece üretimde kullanılan malın hangi tarihli, hangi firmadan geldiği, son kullanım tarihi varsa ne olduğu tespit edilmiş olur. Aslında bu izlenebilirlik prosedürünün ta kendisidir. Tarım Bakanlığı denetlemelerinde izlenebilirlik raporlarını mutlak istemektedir.
• Projelere gidecek ürünlerin planlaması sistem tarafında otomatik takip edilir, yani deponuzdan her hangi bir proje ürün istemiş ise depodan çıkacak ürünlerin istenilen tarihte çıkıp çıkamayacağının takibi, önceden gitmesi istenen miktarı aşıp aşmadığı sistem tarafından kontrol edilir.
• Gıda yönetiminde depoların doğru ve detaylı yönetimi, oluşabilecek geri dönülmez hataları önler karlılığı arttıran en önemli unsur olarak geri dönüş sağlar.
Depo kontrolünü mutlak ciddiye alın. Sistemsiz depo kontrolü olmaz.
Çözbim Depo Kontrol, baştan sona tüm depo hareketlerinizi barkodlu el terminalleri üzerinden yapar. Gelişmiş birçok işlevi ile depo kontrolünüzü ve karlılığınızı arttırır. Sadece bir yazılımdan öte, kontrolü çok yüksek bir depocunuzdur. İnsan gücü gerektiren işlemlerin daha verimli olmasını sağlar. Gözden kaçan her noktayı, kaçakları kontrol altına almanızın anahtarıdır.
Çözbim Depo Kontrol ile işletmenizde tüm depoları kontrol altına alın, hız kazanın, karlılığınızı arttırın, verimli ve güvenli ürün kullanımını kontrollerle sağlayın.
Ömer Faruk Kaynarca
Sistem-Yazılım Destek Uzmanı
Çözbim Yazılım Bilgi İşlem Ltd.Şti